Voor onafhankelijk advies en strategische oplossingen

Vind samen met Himmelreich

de baan die bij u past

Om welke redenen u ook werkzoekend bent? Hoe lang het ook geleden is dat u deelnam aan het arbeidsproces? Hoeveel obstakels u nog te overwinnen heeft? Vertrouw in uzelf. Kom in uw kracht en blijf realistisch. Er is vast en zeker een baan die bij u past.

 

Dankzij de overeenkomst met het UWV kan Himmelreich u kosteloos begeleiden!

Heeft u een WAO-, WAZ-, WIA-, WAJONG- of Ziektewetuitkering en wilt u graag weer aan het werk? Laat u dan door Himmelreich begeleiden om te ontdekken hoe u uw loopbaan weer op kunt pakken. Himmelreich heeft een flinke dosis ervaring met het adviseren, begeleiden en coachen van mensen met een fysieke en/of mentale beperking die de stap willen maken richting scholing, vrijwilligerswerk of het hervatten van (betaald) werk. Bovendien heeft Himmelreich een raamovereenkomst met het UWV, hierdoor is de begeleiding voor u kosteloos. Dit geldt voor de re-integratieplannen ’Werkfit maken’ én ’Naar werk’.

 

Inzicht in uw mogelijkheden

Wat vindt u leuk om te doen, waar krijgt u energie van? Wat vindt u belangrijk aan werk, wat maakt dat u goed presteert? Maar ook, waar loopt u tegenaan, door welk gedrag of door welke ideeën, opvattingen en beperkingen bereikt u niet wat u wilt? Door samen met Himmelreich de antwoorden te vinden op deze vragen krijgt u inzicht in wie u bent, wat u te bieden heeft en welke stappen u kunt zetten om weer deel te nemen aan het arbeidsproces.

 

Ook als u geen WAO-, WAZ-, WIA-, WAJONG- of

Ziektewetuitkering heeft en werkzoekend bent,

begeleidt en coacht Himmelreich u zodat u weer in uw

kracht komt te staan. En met de vernieuwde

energie vindt u ongetwijfeld de baan die bij u past.

 

Investeer in uzelf

foto werkzoekenden Himmelreich

Praktische tips voor effectief solliciteren

Hoe beter u bent voorbereid op uw sollicitatiegesprek, des te groter uw kans is om aangenomen te worden. Himmelreich kijkt samen met u wat de belangrijkste onderdelen van de sollicitatieprocedure zijn. Bovendien krijgt u praktische ondersteuning bij de voorbereiding op uw sollicitatiegesprek:

  • Samenstellen van een persoonlijk CV.
  • Het schrijven van een pakkende motivatiebrief.
  • Zorgen voor goede informatie over de organisatie.
  • Weten wat de functie inhoudt.
  • Ontdekken wat u kunt betekenen voor de organisatie.
  • Hoe u uw meerwaarde naar voren kunt brengen.

 

Bij een sollicitatie is het belangrijk om te weten met wie u het gesprek heeft en vanuit welke rol zij bij het gesprek zitten. Himmelreich helpt u in te zien dat een sollicitatie een wederzijdse belang heeft. De organisatie zoekt de juiste persoon, u zoekt een passende baan. Door uit te gaan van gelijkwaardigheid vergroot u uw kansen tijdens het sollicitatiegesprek.

Afwijzing als leermoment

Voordat u aangenomen wordt, moet u, realistisch gezien, vaak meerdere sollicitatiegesprekken voeren. En natuurlijk bent u teleurgesteld als het niet meteen lukt. Maar zie de afwijzing niet als een nederlaag. Er zijn zoveel redenen waarom u het niet geworden bent. Met Himmelreich terugkijken op het sollicitatiegesprek en de functie waar u op gereageerd heeft, werkt verhelderend. Zodat u bij de volgende sollicitatie nog sterker in uw schoenen staat.