Werkloos worden, zie het als een kans!

businesspeople

Een vaste aanstelling, zekerheid van inkomsten houd je gevangen in die ene baan. Totdat niet jij maar de werkgever de keuze voor je maakt. Ongewild sta je op straat, een onzekere periode breekt aan waarin de vastigheid die je had verdwenen is. Je hebt je werk altijd goed gedaan, jaren was je er voor de organisatie en nu laten ze je als een baksteen vallen, dat zijn je eerste gedachten.

In het begin hebben boosheid, verdriet over wat je is aangedaan en onzekerheid over de toekomst de overhand. Langzaamaan kun je in gesprek met professionals je situatie waar je in beland bent bespreken en relativeren. En ja, dan kun je ook weer de positieve kant er van gaan inzien.

Je wordt gedwongen om jezelf enige vragen te stellen. Hoe lang werk ik al binnen hetzelfde bedrijf in dezelfde functie, heb ik mij ooit bezig gehouden met mijn ontwikkeling en loopbaan? Vond ik het werk wat ik deed eigenlijk wel leuk en was het de organisatie die mij aansprak? Wat nu? Kom ik nog wel aan het werk? Wie wil mij nou?

Als ervaren loopbaanadviseur durf ik te zeggen dat jouw kansen groter zijn dan je vaak denkt. Belangrijk is om naar mogelijkheden te kijken, jezelf onder de loep te leggen,?Wat zijn mijn kwaliteiten, welke kennis heb ik of kan ik vergaren, waar word ik gelukkig van binnen een baan, waar krijg ik energie van, wat heb ik nu nodig om die baan te krijgen?

Vaak heb je maar een klein duwtje nodig om erachter te komen wat je zou willen gaan doen en hoe je dit kan oppakken. Geef en gun jezelf de tijd en kans om de voor jouw passende baan te vinden. Je kunt geleefd worden of het leven naar eigen hand zetten. Wil je gelukkig zijn in je werk dan raad ik het laatste aan. Zie het als een uitdaging en laat je adviseren.

Je wordt gedwongen om na te denken over je vervolg stap(pen) in je carri?re. Je kunt de regie pakken over je eigen loopbaan. Het biedt je de kans om werk te gaan doen dat je eigenlijk al veel eerder wilde, maar je zekerheid van inkomsten en een vaste baan je tegenhielden.

Ga ervoor, investeer in jezelf. Je hebt een werkgever iets te bieden!